fbpx
Uw zoekresultaten

Hoe gaan we te werk

STAP 1  Afreis naar Spanje en bezichtiging op locatie.

Laten we eens veronderstellen dat je op onze site www.eigenhuisspanje.eu je één of meerdere woningen hebt gevonden die je interesse wegdragen. Je neemt geheel vrijblijvend contact met ons op via mail of telefoon in België of in Spanje zodat we je alvast de meest belangrijkste informatie kunnen verstrekken. Dit uiteraard volledig in het Nederlands. Uw e-mailaanvragen worden door ons persoonlijk beantwoord d.m.v. toesturen van extra informatie en foto’s van de door u geselecteerde woningen op onze website www.eigenhuisspanje.eu

Foto’s en beschrijving lijken mooi maar de werkelijkheid is zo veel malen beter, kijken is dus de opdracht. Je wil naar Spanje om dit alles met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Hoe gaan we dan te werk?

Je boekt een vlucht en verblijfplaats of hotel naar de meest nabije luchthaven waar we je indien gewenst ophalen en verwelkomen, vervolgens brengen we je naar je verblijfadres of hotel. Het is dan aan jullie om te beslissen of je onmiddellijk op weg wil om woningen te bezichtigen of eerst wat wenst te genieten van je verblijf.

We bespreken samen een programma met u, hoeveel dagen en hoeveel woningen per dag? Daarna gaan we samen op weg met u om individueel de panden uitvoerig te bezichtigen.

 

STAP 2  Woning gevonden.

Indien u een woning naar uw wens gevonden heeft, kunnen we een reserveringsovereenkomst met u en de bouwpromotor afsluiten, zodat het pand exclusief voor u behouden blijft. Deze overeenkomst is in het Spaans opgesteld en is conform met de wet op verkoop van immobiliën. Een voorbeeld kan je hier bekijken. De vertaling ervan vind je hier. De prijs van deze reservering is afhankelijk van promotor tot promotor en zit in een prijsvork tussen 3.000 en 7.000 euro. Of in uitzonderlijke gevallen 10% van het aankoopbedrag naargelang de kostprijs van het pand.  In deze overeenkomst  staat een ontbindende voorwaarde dat indien de woning niet aan de noodzakelijke registratie voorwaarden voldoet u dit bedrag retour ontvangt.

Op een ontspannen manier zonder enige druk van onze kant willen wij dat u met een goed gevoel de juiste beslissing neemt op het juiste moment. Het gaat tenslotte om uw woning en om uw geld, daar gaan we zeker niet over een nacht ijs!

 

STAP 3  Registratie bij de notaris.

Hier kan je alvast een link vinden naar de officiële Spaanse Kamer van Notarissen waar voor diegene die het Spaans machtig zijn een aantal belangrijke punten worden verduidelijkt. Natuurlijk voorzien we ook in een Nederlandse vertaling die je telkens kan openen in de desbetreffende link.

Trámites previos: el documento privado (voorafgaande procedures voor het privé-contract) vertaling

La escritura pública de compraventa  (de openbare akte van verkoop) vertaling

Compra de Vivienda: trámites posteriores (verkoop en daaropvolgende procedures) vertaling

 

 

×

Like us on Facebook

Vergelijk Advertenties